ProDevice

ProDevice ProDevice ви нуди комплетно решение заштитено одлагање и чување на магнетни медии

PRODEVICE DSS

PRODEVICE DSS

Кабинетот ProDevice DSS (Систем за складирање на фиоки) е совршено решение за безбедно складирање на носачи на податоци (магнетни ленти, дискови, флопи дискови, итн.). Производот е изработен од висококвалитетен челик, обложен со прав. Складирањето на носачи на податоци во кабинетот за медиуми DSS гарантира целосна безбедност на информациите зачувани на дискови, магнетни ленти, флопи дискови итн. Значи, тоа е совршено решение за компаниите и институциите кои се грижат за највисоките стандарди поврзани со заштитата на доверливите податоци, дефинирани од ГДПР

 • Димензии: висина 1071 mm, ширина 1005 mm, длабочина 590 mm.
 • Фиоки монтирани на телескопски чизгаќи со топчести лежишта (со заклучување што спречува паѓање), обезбедувајќи непречено и лесно отварање.
 • Фиоки обложени со амортизер, што дополнително ги штити носачите, исто така ја минимизира можноста за движење на медиумите и преградни препреки при отварање и затворање на фиоките
 • Рабовите на рачките на фиоките се прицврстени со специјална гума, која обезбедува сигурност и удобност при користење.
 • Фиоките имаат патентиран механизам за заклучување кој извлекува неколку фиоки истовремено.
 • Фиоките се заклучуваат со брава со заклучување на Ultra Track систем (вклучени два клуча).
 • Орманот е опремен со самонивелирачки стапала.
 • Максималното униформно оптоварување на секоја фиока: 50 кг.

Спецификација

DSS 500

 • Една фиока со димензии:
 • ext. 115 × 950 × 523 mm
 • int. 102 × 905 × 473 mm
 • Пет фиоки со димензии
 • ext. 155 x 950 x 523 mm
 • int. 142 x 905 x 473 mm
 • Капацитет
 • Минимум 540 траки

DSS 600

 • Пет фиоки со димензии:
 • ext. 115 × 950 × 523 mm
 • int. 102 × 905 × 473 mm
 • Две фиоки со димензии
 • ext. 155 x 950 x 523 mm
 • int. 142 x 905 x 473 mm
 • Капацитет
 • Минимум 630 траки