ProDevice

ProDevice ProDevice ви нуди комплетно решение за уништување на податоци, физичко уништување на уреди и магнетно бришење на медии

ASM240

ASM240

ASM240 е целосно дизајниран и изграден од инженери од марката ProDevice. Тоа е продолжение на degausser ASM120, засновано врз најдобрите компоненти, патентирани и иновативни технологии. Тој беше дизајниран и произведен во нашиот современ центар за истражување и развој , кој е целосно опремен и адаптиран на експерименти со крајни научни истражувања

Исто како и неговиот претходник, ASM240 трајно ги брише податоците од магнетни медиуми со голема присилност. Ова е можно заради силното магнетно поле (20.000 Гауси = 2Т) создадено од degausser.

ProDevice ASM240 е исклучително лесен за употреба. Едноставно ставете го хард дискот или лентата во фиоката. Затворањето на фиоката автоматски ја започнува операцијата за одмастување Во 30 секунди, дисплејот ви овозможува да знаете дека медиумите се целосно избришани. ProDevice ASM 240 вклучува најсовремени софтверски алатки, овозможувајќи пристап до историски податоци, единици по циклус и проценка на генерираното електромагнетно поле по циклус. Можете да го купите со прилагодено куќиште за да го транспортирате на безбеден начин.

ProDevice ASM240 ги воведува следниве уникатни иновации:

 • Софтвер што се спроведува како алатка за дијагностицирање
 • Континуирана проценка на јачината на електромагнетното поле за да се провери интегритетот на услугата
 • Генерирање на досиеја за целите на известување и ревизија
 • Поддршка за повеќе јазици
 • Работете во мрежен режим, со можност за ракување, следење и управување со ProDevice ASM240 од која било локација во светот преку TCP / IP врска
 • PPMS (пред-платен систем за управување) технологија

Спецификација

 • магнетно поле: 20.000 Гауси (2Т)
 • циклус на отстранување на податоци: 30 секунди / единица
 • напојување: 230 / 115V (50 / 60Hz)
 • LCD дисплеј: да
 • TCP / IP интерфејс (комуникација со софтверските алатки): да
 • димензии: 465mm x 350mm x 325mm
 • тежина: 37,8 кг
 • ниво на бучава при електромагнетно празнење: 69 dB

Истражување и развој

 • Искусниот инженерски тим од нашиот центар за истражување и развој * ќе го развива и унапредува нашиот тим за развој. Во блиска иднина, degausser ASM240 ќе може да се управува преку апликација. на мобилни уреди. Благодарение на оваа апликација можете:
 • имаат можност да го скенираат бар-кодот и да сликаат на избришаниот медиум за податоци
 • креирајте извештај за уништување на медиуми за време на процесот на бришење.
 • Ние го создаваме и развиваме пазарот на современи технологии. Иновациите во бизнисот се една од главните вредности на нашата компанија, затоа во 2018 година отворивме модерен центар за истражување и развој. Тоа започна да се реализира како одговор на рапидно растечките побарувања на пазарот, поврзани со потребата од бришење податоци од SSD дискови, флеш мемории, таблети и мобилни телефони. Главната област на нашата активност е иницирање и водење на развој и имплементација на проекти. Ние работиме на:
 • иновативни методи за отстранување на податоците од флеш меморија
 • создавање на први светски разочарувачи со PPMS технологија, генерирајќи електромагнетни полиња до 55.000 гасови.
 • ASM120 PROFESSIONAL

  ASM120 PROFESSIONAL

  ProDevice ASM120 е првиот автоматски degausser способен за генерирање на електромагнетно поле до 11.000 Гауси, што гарантира безбедно и ефикасно отстранување на податоците од медиумите за складирање со најголема густина на изолацијата. Може да се користи за да се направат податоци недостапни на функционална и нефункционална (оштетена) магнетна лента и хард дискови.

  ProDevice ASM120 е исклучително лесен за употреба. Едноставно вметнете ги медиумите за складирање во фиоката, затворете ја фиоката и притиснете го копчето. За помалку од една минута, податоците автоматски и неотповикливо се даваат недостапни

  ProDevice ASM120 вклучува најсовремени софтверски алатки, овозможувајќи пристап до историски податоци, единици по циклус и проценка на генерираното електромагнетно поле по циклус. Меморијата чува најмалку 1.000 записи, а кога е полна, најстарата е препишана.

  За разлика од другите уреди, ASM120 ви овозможува да програмирате дозволен број циклуси на бришење податоци, над кои автоматски се заклучува. Покрај тоа, што е исто така ново, демагнетизаторот нуди два оперативни начини на пристап:

  • ADMIN LEVEL - за клиенти кои го купиле уредот
  • ПРМС КОРИСНИЧКО НИВО - НОВО: За клиенти кои го изнајмуваат уредот, постои можност да се наполни уредот од далечина за одреден број циклуси на отстранување на податоци! Овозможено е со иновативната технологија ППМС (Систем за пред-платено управување): degausser се изнајмува и програмира со претходно дефиниран волумен на единици за уништување на податоци, а компанијата за изнајмување (користејќи специјална апликација) во секое време може да го надополни експанзионерот за дополнителен, специфициран циклус на уред за складирање на броеви. Така, корисникот може слободно да одлучи за вкупниот број на демагнетизирани касети или дискови. Покрај тоа, тие можат да го спроведат процесот на отстранување на податоците самостојно, на кое било место и во кое било време. Сето ова ви овозможува да ги избегнувате сложените процедури што честопати се поврзани со признавањето пристап до надворешна компанија за отстранување податоци

  Спецификација

 • Максимална големина на чување на медиуми: 7,8 in. X 4,7 in. X 1,9 in. / 200 mm x 120 mm x 50 mm
 • Магнетно поле: до 11,000 Гауси (1,1 T)
 • Циклус на отстранување на податоци: 30 секунди / единица
 • Напојување: 115V, 230V / 50Hz, 60Hz
 • LCD дисплеј: Да
 • TCP / IP интерфејс (комуникација со софтверските алатки): Да
 • Димензии: 7,8 in. X 18,3 in. X 12,7 in. / 200 mm x 465mm x 325mm
 • Тежина: 66 фунти. / 30кг
 • Уникатни иновации

  ProDevice ASM120 ги воведува следниве уникатни иновации:

 • Софтвер што се спроведува како алатка за дијагностицирање
 • Континуирана проценка на јачината на електромагнетното поле за да се провери интегритетот на услугата
 • Генерирање на досиеја за целите на известување и ревизија
 • Поддршка за повеќе јазици
 • Работете во мрежен режим, со можност за ракување, следење и управување со ProDevice ASM120 од која било локација во светот преку TCP / IP врска
 • PPMS (пред-платен систем за управување) технологија
 • ASM120 Basic

  ASM120 Basic

  ProDevice ASM120 е првиот автоматски degausser способен за генерирање на електромагнетно поле до 11.000 Гауси, што гарантира безбедно и ефикасно отстранување на податоците од медиумите за складирање со најголема густина на изолацијата. Може да се користи за да се направат податоци недостапни на функционална и нефункционална (оштетена) магнетна лента и хард дискови.

  ProDevice ASM120 е исклучително лесен за употреба. Едноставно вметнете ги медиумите за складирање во фиоката, затворете ја фиоката и притиснете го копчето. За помалку од една минута, податоците автоматски и неотповикливо се даваат недостапни.

  Поддржаните медиуми за магнетно складирање вклучуваат, но не се ограничени на:

 • Хард дискови: 2,5 инчи и 3,5-инчи, без потреба да се отстрани хард дискот од превозникот
 • Медиуми за ленти со податоци: LTO1-LTO8, DLT, SDLT, DDS, DAT, AIT, Travan, MLR, SLR, QIC, 3480/3490, 3490E, 3590, 3590E, 3592, 9840, 9940, T10K, SD-3, VXA
 • Касети за аудио и видео лента
 • Дискови со дискета, ZIP и RDX
 • Degausser работи во согласност со стандардот ISO27001, така што ASM120 е совршено решение за компании и институции кои се грижат за највисоките стандарди поврзани со заштитата на доверливите податоци, дефинирани од страна на GDPR.

  Спецификација

 • Максимална големина на чување на медиуми: 7,8 in. X 4,7 in. X 1,9 in. / 200 mm x 120 mm x 50 mm
 • Магнетно поле: до 11,000 Гауси (1,1 T)
 • Циклус на отстранување на податоци: 30 секунди / единица
 • Напојување: 115V, 230V / 50Hz, 60Hz
 • LCD дисплеј: Да
 • Димензии: 7,8 in. X 18,3 in. X 12,7 in. / 200 mm x 465mm x 325mm
 • Тежина: 66 фунти. / 30кг