ProDevice

ProDevice ProDevice ви нуди комплетно решение за уништување на податоци, физичко уништување на уреди и магнетно бришење на медии

MMD360

MMD360

Рачниот уништувач на уреди ProDevice MMD360 е совршено решение за безбедно уништување на сите ваши 2,5 "i 3'5" хард дискови, SSD дискови, таблети и мобилни телефони. Наменето за компании и институции кои ја гледаат и ја ценат потребата од ефикасно отстранување на податоците.

Институциите и деловните субјекти кои управуваат со тајни информации (како што се лични податоци, броеви на кредитни картички, броеви на сметки, информации за производи, извештаи за продажба, итн.) се под ризик од неконтролирано истекување на информации. Институциите, како што се банки, осигурителни компании или телекомуникации, се должни да ги бришат податоците. За жал, некои од нив не го прават тоа ефикасно, и ги става под закана не само да направат трошоци за загубата на податоците, туку и кривичната одговорност. Најефективниот метод за бришење на податоците е физички уништување на медиумите. Како да го направите тоа? Очигледно, со користење на професионален уред - рачен уништувач на медиуми ProDevice MMD360.

Уништувачот на медиуми ProDevice MMD360 го задоволува Упатството за безбедност DIN66399: H3 и DMS / ниво А

Единицата е рачно управувана и не бара електрична енергија и јачина за работа. Само спуштете ја рачката и челичната игла ќе го перфорира хард дискот. Основата на уништувачот е многу стабилна и е опремена со гума против лизгање и со опрема со безбедно заклучување (дава сигурност кога уредот не работи). Медиумите кои се физички уништени со употреба на MMD360 не можат повторно да се користат и податоците се неповратно изгубени. Благодарение на тоа е обезбедено превилно управување со информации за безбедност.

Овој уред е интересна алтернатива за целосно автоматизирани уништувачи. Компактен дизајн и мала тежина го прават овој уништувач удобен уред во канцеларија. Главните карактеристики се трајност, сигурност и компатибилност со стандардите за заштита на податоците.

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Физички уништувач на хард дискову
 • Рачно работење
 • Погодно е за хард дискови, SSD и мемориски картички
 • Медиумите се перфорираат со челичен пин
 • Не е потребна електрична енергија
 • Проверливо уништување на тврди дискови
 • Потребно е да се употреби малку снага за да работи
 • Компактен дизајн за употреба на која било локација

  MMD360 е опремен со челичен пин за уништување на хард дискови 2,5 "и 3,5" и дополнителен пин за потенки уреди за медиуми.

 • Систем за уништување: Уништувач на физички хард диск
 • Димензии: 56cm x 43cm x 34cm
 • Тежина: 30 кг.
 • Сила на притисок: до 4,5 тони
 • Операција: рачно вметување медиуми
 • Типови на медиуми: Хард дискови, SSD, мобилни телефони, флеш меморија, картички до висина до 1,1 ”
 • Работен век: континуиран
 • Напојување: не

Челичeн пин за уништувачот ProDevice MMD360

Челичeн пин за уништувачот ProDevice MMD360

Пин за уништувачот ProDevice MMD360 се произведува со употреба на високо квалитетен челик. Тој е наменет за уништување на медиумите за податоци. Само притиснете ја надоле рачката на уредот и челичниот пин ќе ги перфорира сите ваши хард дискови од 2,5 ”i 3'5”, SSD дискови, таблети и мобилни телефони

Достапно во две опции:

 • Челичен пин за уништување на хард дискови 3'5 "и 2,5"
 • Челичен пин за уништување на потенки уреди (SSD дискови, таблети и мобилни телефони)

DGX02 шредер

DGX02 шредер

Мобилен, автоматски уништувач ProDevice DGX02 (Data Grinder Xtreme) е најновиот уред од генерација за комплетно, физичко уништување на сите типови медиуми за податоци: ленти за складирање, флопи дискови, оптички дискови, хард дискови од 2,5 и 3,5 ”, флеш медиуми и SSD, мобилни телефони, таблети, лаптопи

Уредот користи мотор со голема моќност (5,5 KW) и заедно со контролниот систем и специјалните ножеви за сечење, изработени од челик со соодветна цврстина, овозможуваат брзо и ефикасно функционирање на машината

Системот безбедеб за употреба со примена на систем на фиоки за внесување на уредите за уништување. Уништените дискови или други носачи на дигитални информации одат директно во посебен, траен пластичен сад (димензии: 800x600x450mm), сместен на количка за транспорт (со капацитет до 250 кг). На овој начин, оштетените медиуми можат лесно да се транспортираат.

Уредот одговара на стандардот DIN66399 *, гарантирајќи го нивото на безбедност во класата:

 • H-5 за хард дискови и магнетни носачи на податоци
 • О-2 за оптички носачи наподатоци
 • Т-3 за носачи на магнетни податоци
 • Е-2 за електронски носители на податоци
 • DGX02 е единствениот вид на уништувач со специјални тркала за транспорт опремени со сопирачки. При дизајнирање на тоа, посебно внимание беше посветено на подвижноста на уредот, со посебен акцент на неговата тежина и димензии. Ова значи дека машината може да се транспортира со речиси секое возило за испорака со тежина до 3.500 кг.

  Основни карактеристики:

 • безбедност на употреба заради "затворено" куќиште на уредот
 • интегриран прекинувач за итни случаи
 • целосна подвижност и можност за превоз со возило за испорака
 • Нмоќен мотор предвиден за континуирана работа
 • едноставен и интуитивен систем за контрола - автоматизирана интегрирана контрола
 • функционален tape-top за складирање на медиуми
 • Gravity system за празнење на уништените материјали, за да се спречи блокирање на уредот,
 • траен пластичен сад (запечатен) со количка - уништение уреди доаѓаат директно до него