МП Компјутери со своето искуство од областа на ИТ технологиите и одличното познавање на пазарот, со својот стручен тим ке ви помогне да постигнете највисоки резултати ...

<

Партнерство за складирање податоци

МП Компјутери е партнер за Република Северна Македонија за најголемиот производител на опрема на складирење на податоци Asustor од Тајван Во својата понуда покрај целокупната опрема и соодветни дискови за истата, МП Компјутери нуди и консултации и помош при избор и имплементација на истата

Партнерство за уништувачи на податоци

МП Компјутери е партнер за Република Северна Македонија Pro Device, полска фирма за дегаусери, уништували на дискови и ормари за складирање на медии

Партнерство за уништувачи на хартија и мали уреди

МП Компјутери е партнер за Република Северна Македонија Kobra, италијанса фирма за шредери, гилотињи и уништувачи на мали уреди


Регулатива

На 4.05.2016 година беше објавена Регулативата на Европскиот парламент од 27 април 2016 година, за заштита на поединци во однос на обработката на личните податоци наречена скратена GDPR (General Data Protection Regulation). Земјите на Европската унија треба да ги спроведат регулативите кои произлегуваат од регулативата од 25.05.2018 година * Актот за заштита на личните податоци наметнува голем број на обврски што субјектите мора да ги исполнат за обработка на лични податоци во согласност со најновите регулативи. Една од нив е безбедно и ефикасно уништување на податоците Нашето приближување кон Европската унија ке бара спроведување на истата директива и во Македонија


Како ова да го имплементирате

Постојат два начини ова да го имплементирате. Или со ФИЗИЧКО УНИШТУВАЊЕ НА УРЕДИТЕ, или со ТРАЈНО БРИШЕЊЕ на податоците од магнетните медии. Ние во понудата ги имаме сите решенија за имплементација на оваа регулатива


Уништување хартиени документи

Нудиме шредери за персонална употреба, за цела канцеларија или спрат, како и големи шредери за цела фирма или институција.


Уништување магнетни медии

Комплетен ранг на магнетни медии, со 100% сигурност се уништуваат во дегаусерите кои ви ги нудиме. За хард дискови исто така нудиме и физички уништувачи.


Складирање на податоци

Покрај уредите за уништување на податоци, нашата фирма ви ги нуди и производите на Asustor за скалдирање на подтоци на мрежен уред. До уредот може да се дојде, преку локална мрежа или преку WEB апликација од било која локација каде има инренет.


Видео набљудување

Секој НАС уред на Асустор е опремен и со видео рекордер за видео набљудување и доаѓа со четири лиценци за софтверот за видео набљудување. Снимките како и online следењето преку вашите камери се достапни од било која локација каде има интернет. Соврешено решение за домови, канцеларии и фирми


Апликации

Сеопфатни апликации за мобилни телефони Мобилните апликации на ASUSTOR им овозможуваат на корисниците пристап до податоци на NAS од таблети и паметни телефони, овозможувајќи им да го користат својот Cloud ID за да можат лесно да се поврзат со нивните NAS од далечина, и на iOS и Android.


ADM

Едноставен, интуитивен и лесен за употреба ASASTOR Data Master (ADM) е посветен оперативен систем за сите уреди АСУСТОР НАС. Овозможува интуитивно и познато корисничко искуство слично на повеќето интерфејси со таблет уреди, ефикасно обезбедувајќи нула крива за учење